Закони на Вселената. Как да привлечем това, което искаме?

Психология на личността

Достатъчно е да имаме правилната нагласа и няма да има недостижими цели в живота ни. И това не е просто твърдение, а резултат от един вселенски закон.

Закон за привличането

Много хора живеят в заблуда за това, какво точно е Законът за привличането. Заради масовото популяризиране той изглежда като един почти магичен процес, в който си представяме какво искаме и то изведнъж се появява. Щеше да е невероятно… ако беше истина…

Разочароващо е, че тези погрешни очаквания карат много хора да не вярват в Закона за привличането, само защото не са получили желаните резултати.

Но той работи! Вселената винаги е функционирала по този начин и ще продължи да го прави и занапред.

Законът за привличането е много подобен на Закона за гравитацията. Не можете да го видите и често не осъзнавате неговото присъствие.

Въпреки това, ако наблюдаваме внимателно, лесно можем да го видим в действие.

Тук целим да обясним този закон по начин, който е лесен за разбиране, но достатъчно обширен, за да може да го използваме в ежедневието си.

Всичко е вибрация

Това, с което трябва да започнем, е разбирането на един от основните закони на Вселената – Законът за вибрациите. А именно, че всеки обект, от най-големите звезди и планети в космоса, до най-малките песъчинки, е в постоянно състояние на вибрация.

Нашият мозък е толкова развит, че превръща вибрациите около нас в цветове, звук… нашата реалност. При това без дори да ни коства усилие или да ни прави впечатление.

Помислете за това! Какви са цветовете, които възприемаме? Ако сте учили физика тогава знаете, че цветът е просто вибрация с определена честота. Какви са звуците, които чуваме? Те са нищо повече от вибрации, които мозъкът ни е “превел”, за да намери смисъл в тях.

Дори и след като имаме доказателство, че всичко около нас е вибрация, все още е много трудно да възприемем това на емоционално ниво. Логичното приемане на тази истина е много по-различно, отколкото всъщност да вярваме в нея и да я прилагаме в живота си.

Еднаквите вибрации се съчетават

Основен принцип на Закона за вибрациите е, че вибрациите с подобна честота се съчетават.

Спомнете си гледката на стичащи се капки дъжд по прозорец.
Две капки вода, които бавно се движат една към друга? Те се приближават достатъчно, за да се привлекат взаимно и да се обединят в една. Това се случва, защото те са с еднаква вибрация. Сега помислете за същия феномен с капчица вода и капчица мазнина. Независимо как ги свързвате, те ще си останат вода и мазнина. Това е така, защото вибрират със съвсем различна честота една от друга.

Това е идеята на която се основава Законът за привличането:
Ако мислите пораждат положителна емоция, то вибрирате на по-висока честота и привличате неща със същата честота на вибрация. Обратно, и по-често срещано, ако имате негативни мисли, то ще вибрирате на по-ниска честота и ще привличате неща с по-ниска честота (негативни).


Нека го осмислим

Ако 1) Всичко е вибрация и 2) Вибрации с подобни честоти се съчетават и 3) Имате способността да контролирате вибрациите си тогава със сигурност можете да контролирате условията на живота си!

Проблемът настъпва, когато се опитаме да контролираме нашата реалност, без да коригираме вибрацията си. Никаква физическа манипулация няма да създаде света, който искаме да видим. Целият процес се извършва вътре в съзнанието ни. Това означава, че никое действие няма да доведе до резултатите, които желаем. Затова пък, след като придобием способността да приспособяваме умовете си към желаните ни честоти на вибрации, нашата физическа реалност бързо ги следва и отразява обратно към нас нашата нова вибрация.

Отделете време да помислите дълбоко за тези идеи и да видите дали те нямат смисъл за вас както логично, така и емоционално. Много е вероятно да стигнете до същия извод, до който са стигнали и великите личности от нашето минало – Ние създаваме собствената си реалност!